29 Nisan 2014 Salı

Tahinli Çıtır Kurabiye deneyelim..

Bunu bir komşumda tatmıştım ve inanılmaz hoşuma gitmişti, tahinli her şeyi çok seviyorum çünkü. Hemen bende denemeliyim dedim. Benim gibi tahinsever görümcem çok beğendi, ağızda dağılıyor çıtır çıtır garanti verebiliyorum. Denemek isteyenler hadi buyursunlar tarife ;)

Malzemeler : 

* 16 adet baklava yufkası (siz istediğiniz miktarda arttırabilirsiniz) ben BİM'den pakette baklava yufkası aldım. İstediğim kadarıyla bu tarifi yaptım, kalanıyla börek sardım.
* 3 çay bardağı tahin
* Yarım çay bardağı sıvı yağ
* Pudra şekeri
*Ceviz

Sıvıyağve tahini bir kapta karıştırın. Baklavalık yufkalardan 1 tanesini düz bir zemine serin, üzerine fırça ile tahinli yağ karışımından sürün, pudra şekeri serpin.Üst üste aynı işlemi 2. ve 3. yufkalara da uygulayın. 4. yufkaya da aynı işlemi uygulayın, tek değişiklik bu kata ince bir tabaka ceviz serpiyoruz. Çok çok sıkı olmayacak şekilde rulo yapalım. 2-3 parmak eninde keselim ve yağlı kağıt serili tepsimize dizelim. 180 derece fırında üzeri pembeleşinceye kadar pişirelim. Aman dikkat gerçekten çok hızlı pişiyor, yakmayalım. Mmmmm, yanında da bir demlik çay olsun,  afiyet bal şeker olsun :)






8 yorum:

  1. geçen gün bende tahinli kek yapmıştım, tahinli pastalar çok hoşuma gidiyor, ellerinize sağlık:) kısmet olursa tarifi denerim inşallah

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bende sizin tahinli tarçınlı kekinizi denemeliyim o halde :)

      Sil
  2. harika gözüküyor ne zamandır aklımda artık denemek şart oldu ellerinize sağlık:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim, deneyin mutlaka, umarım seversiniz :)

      Sil
  3. Aklımda bulunsun, güzel ve pratik bir tarifmiş.elinize sağlık

    YanıtlaSil
  4. baklava yufkasından börek denemiştim çıtır çıtır oluyor,
    ama bu şekilde hiç denemedim, aklımda bulunsun teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  5. blogunuza eskiden yazdığınız yazılara yapılan yorumlarıda bir ara cevaplarsanız seviniriz ?özellikle trambolin ile ilgili olumlu ya da olumsuz bir not ddüşün lütfen.

    YanıtlaSil