24 Mayıs 2014 Cumartesi

Zeytinyağlı Enginar var yersen, Çay var içersen ;)

Bir egeli olarak mevsimi geldiğinde enginar bizim sofralarımızın baştacıdır. 3-5 türlü çeşit yemeğini yapıyorum. Bu aralar eşimle diyet yapabilme (!) yolunda uygun adımlarla ilerlerken, en hafif haliyle bu tarifi denedim. Enginar severler bir de bu şekilde deneyin derim. 

Malzemeler:
5 adet enginar
1 adet orta boy soğan
1 adet limon
1 patates, 1 havuç, biraz bezelye (evde haşlayabilir ya da hazır garnitür kullanabilirsiniz)
1 yemek kaşığı un
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
5-6 yemek kaşığı kadar Zeytinyağı
Su
Süslemek için dereotu

Hazırlanışı:

Enginarları 5 su bardağı kadar suyun içinde, un, limon, tuz ve şekeri de ekleyerek 1 saat kadar bekletin. Karnıyarak tenceresi tarzında bir tencerede,  zeytinyağında minik minik doğradığınız soğanı öldürün. Sonra enginarla birlikte  beklettiğiniz suyu da tencereye ekleyin. Enginarlar yumuşayana kadar pişirin. Daha sonra enginarların ortasına patates,havuç, bezelye garnitüründen ekleyin. 5-10 dk.daha pişirin. Soğuyana kadar kapağını kapalı tutun, servis ederken soğanlı syundan üzerine dökerek tabağa servis edin ve üzerine dereotu serpiştirin. 

Mmmmm, yazarken bile yemek istedim ağzım sulandı :) 

Afiyet bal şeker olsun..




Üzerine de mis gibi bir demlik çay demledim ki, değmeyin keyfime..



Mutlu hafta sonları olsun herkeze.. :)

11 yorum:

  1. çay tepsini yesinler
    enginarda şahane

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim siz daha güzellerini yapıyorsunuzdur eminim :)

      Sil
  2. Ellerine saglık canım.. Pek sevmem ama çok lezzetli gözüküyor..
    Yalnız tepsine öldüm bittim:)))Hayranlıkla bakakaldım.. Nasıl bir güzellik bu ya:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim canımcım, tepsim benim marifetim ;)

      Sil
  3. Selam. :)
    Yeni bir etkinlik oluşturdum. Katılmak istersen beklerim. :)
    http://deepoftheocean.blogspot.com.tr/2014/05/etkinlik.html

    YanıtlaSil
  4. Çok lezzetli görünüyorlar insan yemeye kıyamaz bu enginarları :)

    YanıtlaSil
  5. Ellerine sağlık enginarı çok severim :)
    Bloğumda çekiliş başlattım beklerim
    http://bakimlikedi.blogspot.com.tr/2014/05/the-balm-voyage-palet-hediye-ediyorum.html

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, teşekkürler blogunuzu ziyaret edicem ..

      Sil
  6. Enginar çok leziz görünüyor.ellerinize sağlık.Tepsi tam bir şeker gibi,çoook güzel olmuş... :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Nurselcim, tepsimi kendim yaptım pembe pembe, çok severek kullanıyorum. :)

      Sil
  7. Enginarı hiç sevmem ama görüntü lezzetli :) benim burada dikkatimii çeken tepsi ve çay takımınız olduu çok çok çok güzel ve uyumlu bayıldım :) bende beklerim sizi
    seffafbulutlar.blogspot.com.tr

    YanıtlaSil