9 Ocak 2015 Cuma

mım, MİM, mum, müm :)

Sevgili KEDİLİ EVİN TARZI blogunun sahibi, kendisi en sevdiğim bloggerlardan olmasının yanında samimiyetine ve sevecenliğine tüm kalbimle inandığım Havva ablacığım beni mimlemiş, bana da önünde eğitip,  ardından cevaplamak düşer :)

1. 2014 yılının size kattığına inandığınız en önemli şey nedir? (İnsan, duygu, hayvan, kitap vs.)


Geçen yıl 28 adet kitap okudum, ki bu benim için hiçde azımsanmayacak bir hedeftir. Fakat istedikten sonra çok sevdiğim bir konu olarak (her yerde bir kitabım vardır mesela mutfakta, salonda, yatak odasında, balkonda, annemlerde, kayınvalidemlerde) kitap okumaya her türlü vakit ayırabileceğimi öğrendim. Bu yıl daha büyük hedeflerim var. Ve bir şey daha, beni her yıl daha güçlü, daha sabırlı, daha olgun, daha büyümüş bir insan olmamı sağlayan oğlumun varlığını es geçemem.
Bal kaymak surat, kreşte ki baloya hazırlanırken :)




Anne olmak böyle birşey işte...

Her yerde, her durumda kitap okuyabilitem vardır :P



2. 2014 yılında yaptığınız ve sizi gururlandıran şey nedir?

Evde oturup çocuk büyütürken ve herhangi bir kursa katılmadan sadece merak ve beceri ile kendi başına birşeyler üretip, üstelik birde bundan para kazanabilmekti. Benim için son derece gurur verici birşeydir bu..

3. 2014 yılında gerçekleşen ve sizi en çok üzen şey nedir?

Hangi birisini saysam diye düşündüm bir an. Sanırım en çok üzüldüğüm zamanlar oğlum Çınar'ın sürekli hasta olduğu zamanlardır. Kolu çıktı, aşı yeri enfeksiyon kaptı sırf bu yüzden neredeyse ameliyat olacaktı, onlarca kez şişen bademcikleri yüzünden en sonunda bademcik ve geniz eti ameliyatı oldu, birden bire burnu kanamaya başlayınca hastanenin yolunu tuttuk, sayısız ishal vs.. vs... Poff yazarken yaşadım sanki hepsini tek tek.. Bu yılın o yüzden sağlık dolu bir yıl olmasını diliyorum.

4. 2014 yılında kendi başınıza yaptığınız en büyük şey nedir?

Evde kendi başıma birşeyler üretip bundan para kazanmaya başlamamdı..

5. 2014 yılında en büyük pişmanlığınız nedir?

Öyle çok büyük pişmanlıklarım olmadı çok şükür, ufak tefek şeyler onlar da kayda değer şeyler değil sanırım. ( Yiyip yiyip keşke bu kadar yemeseydim pişmanlıklarım, cola içmeseydim pişmanlıklarım, o kitabı keşke alsaydım pişmanlıklarım, denize daha çok girip daha çok bisiklete binseydim pişmanlıklarım falan filan :))

6. 2014 yılında başınıza gelen ennn komik olay nedir?

Çınar'ın uyku sorununu anlatmıştım daha önce geceleri çok sık uyanan bir bebekti doğduğundan beri ve sadece sallanarak yada sütünü içerken uyurdu. Fakat yazın öyle birşey ki gündüz denizde çok yorulduğundan mama sandalyesinde uyuklamaya başladı, bu sahneyi asla unutamam ve inanılmaz derecede kahkalarla gülüp mutlu olmuştum :)



Beni bu ufak Mim oyununa davet ettiği içinde kedili evin tarzına çok teşekkür ederim :)

Sevgiyle kalın..

9 yorum:

  1. Merhaba,

    Havva beni de mimlemiş.Büyük bir keyifle mimi cevapladıktan sonra bakınırken senin de mimi cevapladığını okudum ve bloğuna geldim.
    İyi ki de gelmişim.
    Çınar ile ve neşeli renklerle dolu bir blogla tanıştım.

    Takipteyim :-)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne güzel ne iyi ettiniz hoşgeldiniz, mutlu ettiniz :) Çok teşekkür ederim, bende artık izlemedeyim sizi, kocaman sevgiler :))

      Sil
  2. cansel,çok tatlısın,teşekkür ediyorum:)
    ben o çınar'ı öpsem öpsem,azıcık da ısırsam,vallahi çok içimden geldi,maşallah
    Allah analı babalı büyütsün.
    mim cevaplarına bayıldım,senin gibi insanlar lazım hep:)
    sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım benim asıl tatlı olan sensin, çok teşekkür ederim, Çınar'ı da ısırdım senin için, benden de kocaman sevgiler :)

      Sil
  3. Tatlımı tatlı şekermi şeker bir prens gördüm sanki :)))

    YanıtlaSil
  4. Canselciğim, Çınar'a benim için kocaman bir öpücük kondur önce:)) Sakın unutma ama. Bayıldım bu delikanlıya. Bu arada çok hoşuma gitti cevapların. Özellikle kitap okuma konusundaki yaratıcılığın:) Ve Çınar'ın uykuya yenik düştüğü anlara bayıldım:)) SEvgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nilgün ablacığım çok tatlısın, güzel yorumun için çok teşekkür ederim, Çınar'ı da çok çok öptüm senin için merak etme :) Benden de sevgiler en kocamanından :)

      Sil
  5. Çok yakışıklı olacak bu annesi:)Maşallah ikinizde çok tatlısınız

    YanıtlaSil