4 Ocak 2015 Pazar

Bir duvar kağıdı hikayesi :)

Efenim selamlar olsun öncelikle,

Yeni yıla yeniliklerle başlamazsam olmaz. Kudurdum yine, birseyler değişecek, sıradanlıktan çıkıp bambaşka bir hal alacak, ben yorulacağım fakat sonradan o kafamın içinde deli danalar gibi dolaşan düşüncelerden arınmış olmakla birlikte bir rahatlık bir hafifleme gelecek. Dedimm ve başladım işe soyunmaya.

Mutfağım nasıl sıkıcı, nasıl sıradan gelmeye başlamıştı son zamanlarda.Neredeyse tüm günümü geçirebildiğim bir yerdir mutfağım ve artık birşeyleri değiştirmezsem biliyorum kendimi, basacak beni o mutfak. Düşündüm taşındım ve boş olan duvarımı duvar kağıdı ile döşemeye karar verdim. Babam, gızanım ve ben bu deli kuru İzmir soğuğunda mağaza mağaza dolaşıp, katalogların içinde boğuşarak duvar kağıdı seçmeye başladık. Pembe olacak o allahın emri, pembe olsun üç kuruş fazla olsun :) cupcake delisi biri olmamdan mütevellit hep  o tarz modeller aradım, fakat ithal duvar kağıtlarından o benim istediğim cupcakeli zavazingolardan bana 450-500 tl. fiyat çıkarmasınlar mı. Düdük kadar duvar için o kadar para veremem doğrusu. Yerli duvar kağıtlarından mutfağıma uygun bir model seçip 90 tl.ye işi kurtardım.
(Not: Yerli deiğime bakmayın şansıma o kadar kaliteli bir kağıt çıktı ki, o kadar tutkala kimi yerli duvar kağıtları yapıştırmadan daha yırtılabiliyormuş. Fakat benim aldığım hem dayanıklı, hem de silinebilir türden bir duvar kağıdı)

Geldi sıra ölçü al, kes, tutkalla, kurumadan düzgün, kat kat yapıştır muhabbetlerine.Cahil cesurdur diye bir laf var, kendi başıma yapmayı planlıyordum birde, neyse ki abim yetişti imdadıma. o kesti ben yapıştırdım, ben kestim o yapıştırdı., Çınar her an işin içine parmak basmaktaydı :) Velev ki çok vaktimizi aldı o düdük kadar dediğim duvar. Dolapların olduğu duvara da, dolapların tam altından başlayarak mavi renkte neon aydınlatma döşedim, arkası zaten yapışkanlıydı sadece döşemek kaldı bana, oldu mu sana diskotek :)

Darısı salonumun başına, gözüme kestirdim bir çiçekli böcekli model. Sonuç güzel oldu mu, ben uyuyabilirim bile mutfağımda o derece sevdim, gerisi sizin beğenilerinize kalmış efendim.

Mutlu bir pazar geçirmenizi diliyorum :)

Not: Caaanım iki tane fotoğraf makinemin birini küvete atıp, birini de kıran güzel oğlum sayesinde fotoğrafları cep telefonu ile çekmek zorunda kaldığımdan, verdiğim "soluk görüntülü resim rahatsızlığından" ötürü özür dilerim.




Yardım ettiğini zanneden küçük adam :)







Cicilerimi de astım sonra..









Dolapların altına da mavi renkte neon aydınlatma döşedim.











14 yorum:

  1. çok hoş olmuş ellerinize sağlık ortamı daha sıcak kılmış

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cok teşekkür ederim beğenmenize cok sevindim Nurten hanım :)

      Sil
  2. Ellerine sağlık canım. Zaten neden bilmem çok severim İzmirlileri. Hemen takibe alıyorum sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok sevindim, bende sizi uzun zamandır takip ediyorum ve seviyorum, ne mutlu, hoşgeldiniz :)

      Sil
  3. Ellerine sağlık.. Bu renk mutfağınıza çok yakışmıl
    http://theseldy.blogspot.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim beğenmenize sevindim, sizin blogunuza da uğruyorum hemen :)

      Sil
  4. Güle güle kullan mutfağını:-)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Handan çok incesin :)

      Sil
  5. Emeklerine sağlık, çok sevimli olmuş bence;) değişiklik güzeldir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Nilgün ablacım beğenmene çok sevindim evet değişiklik daima güzeldir :) Çok çok sevgiler..

      Sil
  6. vallahi ellerinize sağlık harika olmuş.. bende english home da bu tarz bir duvar kağıdı görüp kurtlanmıştım ama eşim frene bastı :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Baharcım, ben aslında biraz dediğim dedik çıktım bu işte, kafaya koydum yaptım, pişman değilim :) Birgün yine karşına çıkarda kurtlanırsan yine kaçırma o fırsatı derim :) Sevgiler..

      Sil
  7. Çok güzel olmuş canım ellerine saglık:)Mutfak masanı nerden kaça aldın benimde böyle ufak bir masaya ihtiyacım var :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cok tesekkur ederim Deryacim begenmene cok sevindim :) masamı 3 sene kadar önce izmirde bir mobilya magazasindan almistim fakat ismini hic hatirlamiyorum, 650 tl. kadardı. Gorusmek uzere :)

      Sil