23 Mayıs 2014 Cuma

Kokulu kitapta olurmuş...

2 yeni kitap aldım, kitaplığımda okunacak o kadar çok kitabım var ki.. Önce bir elimdekileri bitirseydim diye düşünmüyorum aslında, 5 çift ayakkabımız varken 1 çift ayakkabı daha almamız gibi birşey değil bence bu. Kitaplarım özeldir, onlar benim canım, birisine verirken aynen geri almak isterim ve zamanın çok uzatılmasından hoşlanmam. Kitaplarıma verdiğim paraya, gereksiz yere bir elbiseye verdiğim para gibi acımam. Oğlumunda benim kadar  kitap okumayı sevmesini istiyorum ve ona da şimdiden birçok kitap alıyorum. Onlarla konuşuyor miniğim benim :) Karanlıkta minicik bir mum ışığıyla bile kitap okuyabilirim, çokta severim, huzur bulurum.. Türkiye'de her  100 kişiden sadece 4,5 kişi kitap okuyormuş. Japonya'da yılda 4 milyar 200 milyon kitap basılırken Türkiye'de sadece 23 milyon basılıyormuş. Japonya'da kişi başına düşen kitap sayısı yılda 25, Fransa'da 7, Türkiye'de ise yılda 12.089 kişiye 1 kitap düşüyormuş. Ne kadar vahim!!! Yetişkin bir insana zorla kitap okutamazsınız, ancak vakit varken çocuklarımıza kitap okuma sevgisini aşılatırsak ilerisi için geç kalmamış oluruz diye düşünüyorum. İlk eğitim ailede başlamaz mı? ve çocuk ne görürse onu kazımaz mı beynine?




Evet evet, kokulu kitaptan kastım tamda bu kitaptı, sayfalar mis gibi papatya kokuyor..
Çok eğlenceli bir anne-çocuk ilişkisi kitabı. Çok eğleniyorum okurken, henüz tamamlanmadı, ama su gibi akıyor sayfalar.


8 yorum:

  1. Ne yazık ki öyle... Ben kitap okumaktan büyük haz alırım Eşim ise hiç sevmez:)
    O tv izler ben kitap okurum falan:))Kitaplarım benim içinde çok kıymetli Ama ben saklamam kitaplarımı...Okumak isteyenlere dagıtırım bir daha geri almamak üzere..:)
    http://morlumutfak.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bizde de aynen sizde ki gibi aslında (ben ve eşim kısmı) "Bir daha geri almamak üzere dağıtmak" kısmı ise bende, biraz tutucu ve "pinti" yönümü ön plana çıkarıyor sanırım :(

      Sil
    2. Ahh ben de veremiyorum çünkü tekrar tekrar okuyabiliyorum bazı kitapları ve çocuklarıma da kalsın istiyorum.Bahane mi ürettim acaba ::)))))

      Sil
    3. Hayır bahane değil aslında, herkes için özel olan, değer verdiği öncelikli şeyler farklıdır, bizimkisi de bu olabilir :)

      Sil
  2. Benim çocuğum da benim yarım kadar kitap okumayı sevse filozof olur zaten:) Okuyalım okutalım dimi:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) keşke, okuyalım, okutalım kısmını hayatım boyunca uygulayacağım..

      Sil
  3. Bu kokulu kitapları çok sevdim :) Menekşe kokulu hikayeleri almıştım;
    http://resimdefterimm.blogspot.com/2014/02/menekse-kokulu-hikayeler-ender-haluk.html

    Şimdide senin aldığın papatya kokulusunu sipariş ettim :))
    Birde gül kokulusu var...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aaaaa ne güzel, menekşe kokulusunu görmüştüm birde ama diğerlerini görmedim. Ne hoş, onlarıda bulmalıyım..

      Sil