1 Şubat 2014 Cumartesi

Trambolin ile zayıflama

Malum hamilelikte alınan kilolar ve hala emzirmeye devam ettiğim için boğazımı kesipte diyet vs. muhabbetlerine giremememdendir, kaldı gitti üzerimde 9-10 kilo. Çınar'la dışarıya çıkıp bebek arabasıyla yürüyüş yapıyorum elbette ama havalar soğuktu, gripti, nezleydi derken   her gün fırsat olmuyor açıkçası. Neyse, birgün Dr. Aytuğ programı açıktı televizyonda ve orada 3 bayan trambolin ile hoplayıp zıplayıp "bakın biz ne kadar enerjiğiz, nasıl fitiz" havalarında pek bi sevimli geldiler bana. Ve çocukluğum geldi bir an aklıma. Yatağın, koltuğun üzerinde hoplayıp zılayınca babaannemin bize "Yayını koparcaksınız şimdi!!" diye kızmaları ne hoştu  :)  İnternette alışveriş sitelerini biraz araştırdım ve almaya karar verdim. 50' (inch) 127 cm ebatında olanında karar kıldım. 6 günde teslim edildi, kargoyu görünce şoka girecektim, o kadar büyüktü ki. Keşke daha küçük ebatlısını alsaymışım dedim. Fakat açıpta üzerine çıktığımda (Çınar'da benimle birlikte tabi) aldığım hazzı anlatamam. Çocuklaştım, sarhoş oldum, kalbimin atışı yüz katına çıktı, enerji doldum vesselam.
Şöyle şeyler okudum. Tüm organların hareket halinde oluyormuş zıplarken ve bu yüzden vücut mutluluk hormonu "serotonin" salgılıyormuş. Sanırım bu bende fazlasıyla oldu :)  İlk başta dengeyi sağlayamıyor insan ve ilk indiğinde dizlerinin titrediğini hissediyor. Fakat sonra alışılıyor.

5 dakikada 500 kalori yaktırdığını okudum, birde NASA araştırmaları, trambolinin hafif koşudan %68 oranında daha etkili bir aerobik egzersiz olduğunu ortaya çıkarmış. 15 dakika zıplama,  1 saatlik düz yürüyüşe eşdeğermiş.

Ben aşağıda paylaştığım video ile birlikte yapıyorum hareketleri. Biraz zorluyo ama çok eğlenceli olduğunu düşünüyorum. Bakalım kilo verebilecekmiyim?
Emin olun paylaşıcam ;)

Birde şu adresteki bayanın hikayesi ilgimi çekti. burada


Sağdaki resimde üst kat komşuya bi merhaba diyecek kadar çok zıplamışım :)




18 yorum:

  1. Ayy cok hosuma gitti bahcede tramboin fikrine alismistim ama evde hic aklima gelmemisti cok guzel . Sirf senin dedigin gibi cocukluk hazzini almak icin dahi alinabilir :)))
    Sana bol bol ziplamalar ve bol eglenceler
    Sevgilerimle

    YanıtlaSil
  2. Merhaba, çok teşekkür ederim, hiç düşünmeyin alın derim, yapmak isteyipte yapamadığımız herşey için 1 gün daha gidiyor.
    Sevgiler :)

    YanıtlaSil
  3. Trambolini 1-2 yıl önce keşfettim ama almak kısmet olmadı.Çok iyi yapmışsın alarak.Çocukların boyunun uzaması için de etkiliymiş,zıpladıkça büyüme hormonu aktif oluyormuş.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aaa bunu bilmiyordum, çok iyi oldu öğrendiğim. Sizinde vakit kaybetmeden almanızı diliyorum :)

      Sil
  4. bende birkaç sene önce duymuştum zayiflamada kullanıldığını hiç denemedim açıkçası. zayıflatmasa bile mutluluğu yeter gibi geliyor :) bu arada blogunuzu yeni keşfettim hayırlı olsun diyorum her ne kadar geç kalsam da :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet aynen öyle mutluluğu yetiyor :) Hoşgeldiniz bloguma hiçte geç kalmadınız bende çok eski sayılmam, ama siz benim uzun süredir takip ettiğim blogerlardansınız :)

      Sil
  5. 3 gün oldu trambolini alalı.Her gün aksatmadan toplamda yarım saat civarında zıplayıp karın kasları için indirdiğim videodan da yararlanarak kendimce bişeyler yapıyorum.siz faydasını gördünüz mü?

    YanıtlaSil
  6. acaba hala yapıyor musun egzersiz yada düzenli yaptın mı ve bide kilo verebildin mi ?:) yani bende aldım ama tembellik :) yapamıyorum ama 15 dk yani kararlıyım düzenli yapıcam yazla birlikte aklım başıma anca geldi :)

    YanıtlaSil
  7. hala yapıyor musun acaba yada düzenli yapabildin mi bide kilo verebildin mi? yani bende aldım ama tembellik :( hiç düzenli yapamadım ama karalıyım 15 dk zıplıcam yazla beraber aklım başıma anca geldi :)

    YanıtlaSil
  8. Bende dün sipariş ettim trambolin, merak ettiğim konu, siz hala devam ediyor musunuz ve bir faydasını gördünüz mü ? Şimdiden teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  9. Merhaba, trambolin maceranız nasıl gidiyor? Kilo verebildinizmi ?

    YanıtlaSil
  10. Hu huuuu ordamısınız
    Trambolin macerası nasıl gidiyor
    Bende çocuklarıma aldım ama daha çok kilo vermekiçin kullanıyorum inanılmaz terletiyor ayrıca yediklerime dikkat ederek 7 kilo vetdim daha da devam ediyorum saygılar

    YanıtlaSil
  11. Merhaba,
    Sizinki yaylı mı lastikli mı acaba? Yaylılar ses yapıyormuş diye duydum. Lastikli de esner mi acaba? stabilitesi nasıl diye endişedeyim açıkcası. tavsiyenizi almak isterim.
    Saygılar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, benim trambolinim yaylı, öyle çok ses yapmıyor, yani alt komşudan her hangi bir şikayet almadım henüz :) 3 yaşındaki oğlumla eğlence amaçlı kullanıyoruz, fakat üzerinde 5 dk. bile zıplasanız nefes nefese kalıyor, her kasınızın titrediğini hissediyorsunuz. Her gün düzenli olmasa da 5-6 dk. zıplayıp, yediklerime de biraz dikkat ederek 7 kilo kadar verdim (biraz da yürüyüş yaptım). Bizim evde keyifle kullanılıyor bu alet, çocuklu ailelere özellikle tavsiye ediyorum, çünkü dışarıda ki zıpzıplara 10 dk.sı 5 tl. gibi bir rakam veriyoruz ve yetmiyor, böyle istediği kadar hoplayıp zıplayıp, o da ben de iyi vakit geçiriyoruz. Toplu bir cevap oldu sanırım. Kocaman sevgiler :)

      Sil
  12. Trambolini 3yıldır kullanyorum 90cm ebatlısı da yetiyor.yer de tutmuyor.sıkılaşmak için günde 10dakıka yeter.her gun 30,dakikayı bır kerede yapacagınıza günde uçer kere 10 dakika yaparsaniz daha etkili oluyormus bir yerde oyle okumustum.ben bir ayda 5 kilo verdim bıraz da yürüyüş yaptım.karın kaslarınızı aşırı derecede kuvvetlendiriyor.ve zıplarken en çok da oluyorsunuz.herkese bol eğlenceler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar. Bende almak istiyorum fakat hangi marka alacağıma karar veremedim. Siz hangi marka kullanıyorsunuz birde internetten mi sipariş verdiniz. Celik yaylımı 90 cm de rahat zıplayabiliyor musunuz?

      Sil
    2. Merhaba bebde bugün başladım trambolin aldik ama bi sorunum var doğum çatlaklarım kızardı neden oldu acaba birde iyice catlamak istemem bunu yasayan varmi acaba?

      Sil
  13. Merhaba hangi marka aldiniz

    YanıtlaSil