2 Ocak 2014 Perşembe

Islak Kurabiye


Adını farklı farklı duydum bu kurabiyenin. Islak kurabiye, Browni kurabiye, Şerbetli kurabiye falan fıstık... Adı her neyse, ama tadı gerçekten harika. 3-4 kez  yaptım bu enfes tatlıyı ve tadan herkes abartmıyorum bayıldıklarını söyleyip tarifini istediler. Hoş bende çok severek yapıp yiyorum. Doğum sonrası kalan 5-6 kilomu bu gidişle hiiiiiç veremem ben :)


Islak Kurabiye - Şerbetli Kurabiye - Browni Kurabiye

125 gr. margarin
1 çay bardağı sıvıyağ
1 yumurta
3 yemek kaşığı kakao
1 çay bardağı toz şeker + yarım çay bardağı pudra şekeri
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Alabildiği kadar un (yaklaşık 2,5 su bardağı kadar oluyor)

Şerbeti için:

2 çay bardağı şeker
3 çay bardağı su
3-4 damla limon suyu

Yapılışı:
Önce şerbet hazırlanır. Şeker ve su kaynamaya başlayınca limon suyu katılı, 5-6 dk. daha kaynatııp kapatılır, soğumaya bırakılır, ardından buzdolabına konulur.

Hamuru hazırlama, şeker ve yumurtayı çırparak başlanır.(şeker daha iyi erisin diye.) pudra şekeri, margarin, sıvıyağ da katılıp sıvı karışım elde edilince, ince elek ile kakao, kabartma tozu, vanilya ve un elenerek ilave edilir ve yumuşak bir hamur elde edilir. Hamurdan minik parçalar koparıp yuvarlanır. Yağlanmış tepsiye dizilir. Önceden ısıttığımız fırında 200 derecede  25-30 dk.da (üzeri çatlayınca) pişirilir. Püf noktası şudur: Buzdolabından çıkardığımız soğuk şerbetin içerisine sımsıcak kurabiyeleri hızlıca batırıp 1-2 çevirip çıkartıyoruz. Şerbetten çok az birşey kalıyor, ben bunu çay kaşığıyla üzerlerine gezdiriyorum. Üzerini kapatıyoruz, istediğimiz zaman servise hazır. Beğenmenizi umuyorum.

Afiyet bal şeker olsun. (Top top et olsun derdi anneannem, ama ben onu almayayım :)






3 yorum:

  1. şu sınavlarım bir geçsin deneyeceğim güzel bir paylaşım olmuş sağolun :)

    YanıtlaSil
  2. Teşekkür ederim umarım beğenirsiniz, sınavlarda başarılar dilerim ;)

    YanıtlaSil