15 Kasım 2013 Cuma

Pudingli Kurabiye

Bu ara fena şekilde takmış durumdayım bu kurabiyeye. Durup durup yapıyorum, afiyetle yiyip bitiriyoruz. Çayla enfes, helede nescafenin yanında harika gidiyor. Yumuşacık oluyor, ağızda eriyor. Dışarıdaki pastane kurabiyeleri gibi dedi annem. Birçok yerde tarifi var bende benimkini hemen paylaşayım istedim. Ben puding olarak her seferinde farklı olanları kullandım. Çikolatalı puding, Alaçatı Sakız Tatlısı (BİM'de var) Supangle (Dr. Oetker'in),  çikolatalı fındık aromalı Puding vs.vs.. Ama en çokta Supangle ile yaptığımı beğendik. İşte tarif :

İçindekiler:

100 gr. margarin (oda sıcaklığında olmalı karışımda hemen erimeli)
1 paket puding (siz hangisini arzu ederseniz)
1 çay bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı şeker (sadece pudingin içindeki şekerle çok tatsız geldi bize biraz daha şeker ekledim)
1 kabartma tozu
1 yumurta
Damla çikolata (isteğe bağlı)
Aldığı kadar un


Yapılışı: Bir kapta margarin, sıvıyağ ve yumurta karıştırılır. Üstüne puding eklenir karıştırmaya devam. Un ve kabartma tozunu ince elekle eleyip ilave ettikten sonra yuvarlak şekiller verip fırın tepsimize sıralıyoruz. Ben içerisine damla çikolata da koydum daha güzel oldu. Önceden fırını açıyorum, 180 derecede 25-30 dk.da pişiyor. Üzeri çatlıyor kurabiyelerimizin. Afiyet olsun :)

Bunlar supangle ile yaptığım kurabiyecikler

4 yorum:

  1. bu tarifi hep görüyorum ama bir türlü deneyemedim ben, çok da merak ediyorum:))) senin tarifini denemek nasip olacak demekki:))
    ellerine sağlık!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim, umarım beğenirsiniz, biz çok sevdik :)

      Sil