7 Aralık 2013 Cumartesi

Fırın Sütlaç Yaptım ohhhh miss :)


Merhabalar,

Sütlü tatlılara bayılıyoruz ailecek. Başta fırın sütlaç geliyor diyebilirim. Fırına attığımda tadı daha bir enfes oluyor sanki. Minik kuzum da pek seviyor. Üzerindeki kızarıklığı sadece biraz seker ekleyerek sağlıyorum yani yumurta olmadan sağlamaktan yanayım. Çünkü yumurtanın kokusunu hiç ama hiç sevmiyorum. Bizimkisi de böyle bir tarif işte, en basite indirgenmiş haliyle. Afiyet olsun :)


İçindekiler:  (6 kişilik)

Yarım su bardağı pirinç (ben 1 parmak daha azını kokuyorum, çünkü öbür türlü sütlü pilav gibi oluyor bence:)
2 su bardağı su
1 su bardağı + 1 çay bardağı süt
1 su bardağı şeker
2 çorba kaşığı nişasta
1 paket vanilya
Varsa 1 paket damla sakızı (içinde 3 tane oluyor genellikle)


Yapılışı:

2 su bardağı suda pirinci, pirinç yumuşayana kadar pişiriyoruz. Suyu çekecektir bilginize.
Ayrı bir tencerede nişasta, süt ve şekeri karıştırıp kaynamaya başlayınca vanilya ve damla sakızını ekliyorum (damla sakızını dövüyorum havanda), hemen ardından pişen pirinci kalan suyuyla birlikte sütlü karışıma ekleyip biraz daha pişmesine izin veriyorum. Daha sonra ya toprak sütlaç kaplarıma yada bunlar yoksa her yerde bulabileceğiniz alüminyum folyo şeklindeki kaplara aktarıyorum. Aktarırken kepçeyle karıştırıpta eklemenizi tavsiye ederim çünkü pirinçler alta çöküyor. Fırın tepsimi kapların yarısına gelecek şekilde su ile dolduruyorum. Tatlılarımın üzerine hafif şeker ekeliyorum ki kızarsınlar. Ardından 180 derecelik fırında üstleri kızarana kadar pişiriyorum. Aman çıkarırken dikkat çünkü kaplar çok sıcak oluyor, elleriniz yanmasın. Afiyet bal şeker olsun :)






2 yorum:

  1. ellerinize sağlık çok güzel gözüküyor...

    YanıtlaSil
  2. Çok severim harika gözüküyor ellerinize sağlık :)
    http://eshayat.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil